Posted by on 1 april 2019

In de komende maanden stellen wij een aantal leden van de Jongerenraad aan jullie voor door middel van een interview! We trappen deze af met onze voorzitter: Björn Rommens!

Mijn naam is Björn Rommens en ik ben de voorzitter van de Jongerenraad Roosendaal. Daarnaast zit ik in mijn laatste jaar van mijn opleiding aan Fontys Hogeschool Journalistiek, ben ik ook voorzitter van de cliëntenraad van Juzt Jeugdzorg in Breda én vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van het Citymarketingbureau Roosendaal. Een druk leven dus!
Daarnaast probeer ik ook tijd vrij te maken om met vrienden wat te gaan drinken, eten of naar de film. En als ik tussendoor ook nog op (verre) vakantie kan, ben ik erg blij!

Sinds wanneer ben je lid van de jongerenraad?

Ik ben al best een tijd betrokken bij de jongerenraad. Zo’n vijf jaar geleden ben ik begonnen als contactpersoon bij de Jongerenraad om de jongeren te informeren over Jeugdzorg in de gemeente Roosendaal. Daarna ben ik doorgestroomd naar de positie van communicatieadviseur/persvoorlichter om vervolgens de secretaris van de Jongerenraad te worden. In 2018 ben ik voorzitter geworden en in 2019 mag ik dat nóg een jaartje doen!

Wat is voor jou de aanleiding geweest om je ooit bij de jongerenraad aan te sluiten?

In het begin wilde ik eigenlijk helemaal niet bij de Jongerenraad. Ik vond dat ik te weinig van de stad kende en over problemen die spelen. Van Jeugdzorg wist ik wel heel veel af, dus ik wilde alleen maar informeren daarover. Uiteindelijk raakte ik wel onder de indruk van hoe de Jongerenraad bezig is in de stad en wilde ik ze helpen op het gebied van pers en communicatie. Dat beviel me zo dat ik gevraagd werd voor de positie als secretaris en daardoor zit ik nog steeds in de Jongerenraad!

Op welke jongerenraadactiviteit ben je tot nu toe het meest trots?

Het trotst ben ik op alle jongeren die in de Jongerenraad zitten. Je moet er maar zin in hebben om elke drie weken op een zondagavond bij elkaar te komen en te discussiëren over zaken die in de gemeente spelen. We doen met z’n allen goede dingen en dat vind ik erg tof. Waar ik met veel plezier op terugkijk is het ontstaan van het Bevrijdingsfestival Roosendaal en onze bijdrage aan de Nationale Jongerenherdenking. Echt twee evenementen voor en door jongeren waar wij in minder en meerdere mate onze bijdrage aan leveren!

Wat hoop je in het komende jaar zowel privé als met de jongerenraad te bereiken?

Dit jaar hoop ik mijn diploma te halen, een vast contract te krijgen en veel van de wereld te mogen zien op persoonlijk vlak. Voor de Jongerenraad hoop ik dat we meer ons gezicht kunnen laten zien op scholen, dat meer jongeren ons weten te vinden met vragen en opmerkingen en dat we veel mooie dingen bereiken op gebied van adviezen aan de gemeente en evenementen.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*