Posted by on 1 juli 2019

In de maand juli is het de beurt aan Simone Arnold! Zij vertelt onder andere hoe zij het vond om bestuurslid te zijn!

Hoi! Mijn naam is Simone, ik ben 20 jaar oud en ik woon op kamers in Utrecht. In de weekenden ben ik nog heel regelmatig in Roosendaal te vinden, waar ik ben geboren en opgegroeid en waar ik bij JONG Roosendaal zit. Ik studeer Bestuurs- & Organisatiewetenschap en sinds afgelopen jaar ook Rechten in Utrecht. Naast mijn studies vind ik het leuk om te wielrennen, boeken te lezen en piano te spelen.

Sinds wanneer ben je lid van de jongerenraad?

Ik ben lid van de jongerenraad sinds de zesde klas van het VWO. Dat is alweer drie jaar geleden. Na mijn eerste jaar heb ik op de helft van de zittingstermijn de bestuursfunctie van vice-voorzitter overgenomen van Hanna ten Harmsen Van der Beek. Dat heb ik anderhalf jaar met veel plezier gedaan. Inmiddels ben ik weer ‘gewoon’ lid. Ik heb het stokje overgedragen, omdat mijn sociale leven zich vooral afspeelt in Utrecht, waar ik woon en studeer, en dat gaat moeilijk samen met een bestuursfunctie bij JONG Roosendaal.

Wat is voor jou de aanleiding geweest om je ooit bij de jongerenraad aan te sluiten?

Het leek me leuk om kennis te maken met de wereld van bestuur & organisatie en van dichtbij te zien hoe het eraan toe gaat in de gemeentelijke politiek. Met name om erachter te komen of de studie Bestuurs- & Organisatiewetenschap in Utrecht iets voor mij zou zijn. Dat politiek-bestuurlijke, organiseren en samenwerken beviel me wel: volgend jaar begin ik aan mijn derde jaar van de opleiding B&O. Ik denk dat de jongerenraad me een goed eerste beeld heeft gegeven van wat lokale politiek en bestuur inhouden. Dat heeft er absoluut aan bijgedragen dat ik de juiste studiekeuze heb gemaakt.

 Op welke jongerenraadactiviteit ben je tot nu toe het meest trots?

Op allemaal! Ik vind het ontzettend gaaf dat je met een groep jongeren die zich vrijwillig inzet, echt iets kan betekenen voor de jongere inwoners van Roosendaal en dus voor de stad. En dat het, als je met z’n allen een idee hebt, vaak ook lukt om iets op poten te zetten. Maar als ik één activiteit moet noemen, dan kies ik voor ons ongevraagd advies over de drugsoverlast in Roosendaal. Hoewel de gemeenteraad ons advies uiteindelijk niet heeft opgevolgd, is daar, mede door ons advies, destijds veel over te doen geweest. We merkten dat ons advies door zowel lokale als nationale media heel serieus werd genomen. Daar ben ik erg trots op. 

Wat hoop je in het komende jaar zowel prive als met de jongerenraad te bereiken?

Mijn grootste wens voor de jongerenraad is dat er genoeg jongeren enthousiast blijven en worden van de jongerenraad en zich voor alle jongeren in Roosendaal willen inzetten. Langzaam maar zeker ben ik zelf steeds vaker in Utrecht te vinden en dat betekent (helaas) dat ik minder tijd heb voor de jongerenraad. Maar dat is helemaal niet erg! Ik weet en ik hoop voor de toekomst dat er een gezellige en gepassioneerde club mensen klaar blijft staan.

Posted in: Geen categorie

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*