Posted by on 1 oktober 2019

Deze keer is het de beurt aan Joyce Rommens! Zij vertelt onder andere wat zij in het komende jaar met de Jongerenraad wil bereiken!

Hi! Mijn naam is Joyce Rommens en op dit moment ben ik een tweedejaars student aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam waar ik Beleid en Management van Gezondheidszorg studeer. Dit houdt in dat ik de gezondheidszorg vanuit verschillende disciplines bestudeer, zoals bijvoorbeeld recht en economie. Naast mijn studie zet ik me graag in voor een duurzamere wereld, o.a. door verkoop van duurzame rietjes. In mijn vrije tijd ben ik het liefst aan het reizen om nieuwe plaatsen te ontdekken.

Sinds wanneer ben je lid van de jongerenraad?

Minder dan een jaar geleden ben ik begonnen als algemeen lid bij de jongerenraad. Dit was halverwege het eerste jaar van mijn studie, nadat ik daar volledig op gang was gekomen.

Wat is voor jou de aanleiding geweest om je ooit bij de jongerenraad aan te sluiten?

Tijdens de eerste paar weken van mijn studie heb ik veel geleerd over beleid en politiek in Nederland. Toen ik hoorde van de jongerenraad leek dit mij de perfecte kans om mee te kijken hoe de politiek in Roosendaal zich vormgeeft. Ik vind het dan ook zeer interessant om mee te krijgen wat er speelt in onze stad en om eventueel ook mijn mening hierover te geven.

Op welke jongerenraadactiviteit ben je tot nu toe het meest trots?

Omdat ik zo kort lid ben, heb ik helaas (nog) niet aan veel activiteiten van de jongerenraad mee kunnen werken. Waar ik in ieder geval echt trots op ben, is het feit dat wij ontzettend goed de jongeren in Roosendaal een stem kunnen geven. Ik vind het belangrijk dat onze stem gehoord wordt, omdat wij soms andere perspectieven kunnen bieden op bepaalde zaken. Ik ben trots dat ik daaraan mee kan werken.

Wat hoop je in het komende jaar zowel privé als met de jongerenraad te bereiken?

Het komende jaar zal ik me als Honoursstudent aan de universiteit bezig gaan houden met de fusie van het Bravis ziekenhuis, locaties Bergen op Zoom en Roosendaal. Ik wil bestuderen wat er komt kijken bij de opbouw van het nieuwe ziekenhuis. Daarnaast wil ik een klein onderzoekje doen naar de verwachtingen van de medewerkers van de verschillende locaties over het nieuwe ziekenhuis. Daarnaast wil de jongerenraad bekijken of wij mee kunnen denken over bepaalde beslissingen die worden genomen omtrent de nieuwe locatie en de bedoelingen voor de ‘oude’ locaties. Ik hoop hierin een verbindende rol te kunnen spelen.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*