Posted by on 1 december 2019

Deze keer is het de beurt aan Wouter Verbraak!

Beste lezers van deze rubriek, mijn naam is Wouter Verbraak, geboren en nog steeds woonachtig in Roosendaal. Momenteel zit ik in de afrondende fase van een HBO-studie op Avans Hogeschool te Breda. Daarnaast ben ik werkzaam als fractiemedewerker media voor Forum voor Democratie in de provincie Noord-Brabant. In mijn eigen gemeente ben ik bestuurslid van De Draai (Draai van de Kaai) waar ik mij inzet omtrent het contact met partners en de media.

Sinds wanneer ben je lid van de jongerenraad?

Dat is een goede vraag! Als ik op mijn LinkedIn-profiel mag vertrouwen moet dat februari 2019 zijn geweest. Vanuit een eerdere stage bij de Gemeente Roosendaal leerde ik voorzitter Björn Rommens kennen. Op de uitnodiging om een keer te komen kijken bij een ALV heb ik toen ja gezegd. Sindsdien ben ik blijven plakken.

Wat is voor jou de aanleiding geweest om je ooit bij de jongerenraad aan te sluiten?

Ik heb altijd een affiniteit met de politiek gevoeld. Vanaf jonge leeftijd had ik al gauw over allerlei onderwerpen een eigen mening. Ik begon de Nederlandse politiek intensief te volgen en kwam tot de conclusie dat wanneer je echt iets wilt veranderen, het moet beginnen met een mening hebben en hier ook open voor durven uit te komen. Door mezelf bij de jongerenraad aan te sluiten kan ik als onafhankelijk iemand mijn mening en visie loslaten op punten die jongeren in onze gemeente aan het hart gaan. Naar mijn mening zal Roosendaal nooit een jongeren/studentenstad gaan worden, maar waar mogelijk kunnen we altijd kijken hoe we de stad iets aangenamer kunnen maken voor deze doelgroep.

Op welke jongerenraadactiviteit ben je tot nu toe het meest trots?

Onze bijdrage aan De Dag van de Roosendaalse democratie. Tijdens de eerste editie in 2018 was ik een van de mede-organisatoren vanuit de Griffie Roosendaal. Dit jaar in 2019 heb ik mij vanuit de jongerenraad kunnen inzetten. Wat ik erg merk op deze dag is dat veel scholieren het voelen als een verplichting. Als de school het hen niet verplicht had om naar deze dag te komen, dan waren ze net zo goed thuis gebleven. Echter, er zaten ook dit jaar weer een aantal scholieren tussen die echt geïnteresseerd waren in het vormen van een mening. ‘’Hoe doe je dat?’’ ‘’Wat kan je hier mee bereiken?’’ ‘’Word ik dan niet gek aangekeken door anderen?’’ Dat vind ik heel erg mooi om te zien! Het is heel erg knap dat scholieren van die leeftijd al bezig zijn met het verbreden van hun horizon en zich mengen in maatschappelijke thema’s. Als onderdeel van de jongerenraad probeer ik dit ook over te brengen op jongeren. Wees niet bang en schaam je niet voor je mening. Grote geesten hebben doelen, anderen hebben wensen.

Wat hoop je in het komende jaar zowel privé als met de jongerenraad te bereiken?

In het komend jaar 2020 zal ik toetreden tot het bestuur van de jongerenraad. Ik zal hier de functie van Penningmeester op mij nemen. Ik kijk hier erg naar uit en wil tegelijkertijd alle leden van de jongerenraad bedanken voor hun geloof in mij. Ik hoop in het komend jaar meer jongeren betrokken te vinden bij de jongerenraad. Gelukkig hebben we in het afgelopen jaar alweer een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Privé wil ik mijn HBO-studie tot een goed einde gaan brengen, met Forum voor Democratie een goede en krachtige campagne opzetten richting de landelijke verkiezingen van 2021, en een mooie 41e editie van De Draai realiseren.

Posted in: Geen categorie

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*